Herengeuren

658 geurtjes gevonden

Herengeuren zijn natuurlijk niet meer weg te denken in deze tijd. In deze tijd draait veel om uiterlijk en persoonlijke verzorging. Herengeuren behoren anno nu dan ook tot de standaarduitrusting van de moderne man. Vroeger was dit echter wel anders. Parfum voor heren was ooit alleen weggelegd voor de elite. Gelukkig behoren deze tijden definitief tot het verleden. Want zeg nu zelf, het is toch gewoon prettig om een lekker heren luchtje te dragen?

Waarom een heren parfum gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om mannengeuren te gebruiken. Zo kun je een lekker luchtje op doen, gewoon omdat je dit leuk en zelf prettig vindt. Het dragen van een mannenparfum draagt bovendien bij aan het zelfvertrouwen. Dit klinkt je wellicht vreemd in de oren, maar het is bewezen dat mannen die een geurtje dragen zich zekerder voelen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je simpelweg een herengeur moet dragen. Bijvoorbeeld omdat je iemand bent die van nature veel zweet. Verder mogen we zeker niet de aantrekkingskracht van herengeuren vergeten te noemen. Een fijn ruikend geurtje kan immers het verschil maken tussen wel of niet een leuk gesprek met die knappe vrouw of man.

Wanneer gebruik je herengeuren?

Er zijn nogal wat momenten wanneer je herengeuren kunt dragen. Natuurlijk kun je deze altijd op doen. Voor veel mannen is het op doen van een heren luchtje een vast onderdeel van de dagelijkse persoonlijke verzorging. Dit is echter nog niet voor elke man een vanzelfsprekendheid. Vaak wordt er gekozen om een luchtje op te doen als er iets bijzonders aan de hand is. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld een avondje stappen, een feest, die belangrijke eerste date of een evenement waar je naar toe gaat.

Welke soorten mannenparfums zijn er?

Er zijn vandaag de dag nogal wat heren parfums. Het gaat dan ook te ver om alle verschillende soorten hier te beschrijven.  We kiezen er dan ook voor om de parfum voor heren onder te verdelen in een aantal verschillende geursoorten. Deze geursoorten zijn:

  • Frisse herengeuren
  • Houtige herenparfums
  • Kruidige heren luchtjes
  • Zoete heren parfums
  • Bloemige herenluchtjes

Dit geeft je dan wel een indicatie, maar meer ook niet. Hoogste tijd om de verschillende geursoorten te verduidelijken door middel van een aantal merken heren parfums. Natuurlijk koop je deze geuren het voordeligst bij parfumvergelijker.nl!

Davidoff Cool Water en Tommy Hilfiger zijn voorbeelden van frisse herengeuren. Het zijn klassieke geuren die gedragen worden door sportieve en zelfverzekerde mannen. Davidoff Cool Water is in verschillende variëteiten en in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar.

In de categorie houtige herenparfums vallen geuren als Hugo Boss The Scent en Dsquared. Hugo Boss ken je natuurlijk vast en zeker. Dsquared is een wat minder bekend merk, maar absoluut een aanrader. De geur van houtige parfums brengen de man in je naar boven. Ze refereren naar buitenlucht (bos) en actief bezig zijn (jagen).

Kruidige heren luchtjes zijn onder andere Hugo Boss Bottled en Paco Rabanne 1 Million. Beide geuren zijn razend populair. Sandelhout, wierook en ja, ook mos zijn ingrediënten die veel worden gebruikt voor kruidige herengeuren.

Zoete heren parfums hebben een intensieve geur die het beste omschreven kan worden als liefelijk. Dit wil zeker niet zeggen dat dit heel zoetsappige geuren zijn. Het zijn juist geuren met karakter. Voorbeelden van dit soort parfums zijn The Dreamer van Versace en Just Him van Roberto Cavalli.

Komen we tot slot uit bij de geuren die vallen in de categorie ‘bloemige geuren’. In deze categorie zijn Calvin Klein Eternity en Bvlgari Man in Black veel verkochte en geliefde geuren. Overigens worden bloemige geuren ook wel fruitige geuren genoemd. Dit komt omdat veel ingrediënten voor deze parfums afkomstig zijn uit fruitsoorten als bijvoorbeeld abrikoos, perzik, appel en ananas.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je deze herengeuren kopen? Check dan het volledige aanbod zoals we dit op parfumvergelijker.nl jou aanbieden. Zo weet je zeker dat de lekkerste herengeuren voor jou ook de goedkoopste herengeuren zijn!

Waarom verschillende heren geuren kopen?

Er wordt vaak gezegd dat het mannen parfum wat je draagt een weerspiegeling is van jouw karakter. Zeker nu je enige basiskennis hebt met betrekking tot geursoorten is het makkelijker bepalen welke herengeur bij jou past. Ben je bijvoorbeeld een heel sportief persoon, dan past een parfum uit de categorie frisse herengeuren wellicht goed bij jou. Ben je iemand die graag en vaak buiten actief is? Dan is de kans groot dat een mannen parfum met een houtige geur goed bij je past.

Karakter is één, maar daarnaast bestaat er ook nog iets als twee, namelijk stemming. Een heren parfum kun je uiteraard ook kiezen aan de hand van de stemming waarin je zit. Ben je in een romantisch bui, dan kies je een heren luchtje met een zoetige of bloemige geur. Ga je met jouw vrienden op het sportieve vlak de strijd aan? Kies dan voor een sportieve en frisse geur.

We raden je dan ook aan om verschillende herengeuren in huis te hebben. Op deze manier kun je altijd die geur kiezen die op dat moment het beste bij je past.

Welke heren parfums blijven lang hangen?

Hoe lang een bepaald luchtje blijft hangen is sterk afhankelijk van het merk parfum. Ook dit keer spelen de verschillende geursoorten hier weer een belangrijke rol in. Over het algemeen kunnen we stellen dat de mannen luchtjes die in onder de noemer bloemig, zoet en kruidig vallen het langst blijven hangen. Voorbeelden van parfums waarvan het bekend is dat ze lang blijven hangen zijn onder andere The One van Dolce Gabanna en Fahrenheit van Dior.

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat frisse en sportieve herengeuren snel vervliegen. Ze zijn van nature iets minder nadrukkelijk aanwezig, maar ook deze geuren ‘gaan lang mee’.

Wat is de juiste dosis?

Lekker ruiken is een kwestie van smaak. Een bekende uitspraak luidt “dat over smaak niet te twisten” valt. Wanneer we dit toepassen op heren luchtjes, dan valt hier echter wel enige nuance in aan te brengen. Zorg er namelijk voor dat je niet teveel op doet van dat luchtje wat je zo lekker vindt ruiken. Een goede herengeur is krachtig en overdaad schaadt. Het meest prettig, voor zowel jezelf als voor de ander, is dat het luchtje wat je draagt subtiel aanwezig is. Eén tot twee keer sprayen volstaat in verreweg de meeste gevallen. Soms, en zeker bij een parfum dat je nog niet eerder hebt gebruikt, is dit een kwestie van uitproberen.

Zijn herengeuren voor alle leeftijden?

Herengeuren zijn in principe door elke man of jongen te gebruiken. Je kunt je echter wel afvragen of het prettig en wenselijk is als een jong kind een relatief zware herengeur draagt. Wij raden dit niet aan. Er zijn namelijk ook speciale mannenluchtjes voor kinderen verkrijgbaar. Een goed voorbeeld hiervan is Kids Boy van Tous. Jongeren, in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, kunnen uiteraard prima een mannen parfum dragen. Voor hen is het, gezien de puberteit, extra belangrijk om goed voor de dag te komen. En een lekker fris ruikend herengeurtje wil je hen dan natuurlijk niet ontzeggen.

Herengeuren zonder alcohol

Een ingrediënt van veel mannengeuren is alcohol. Lang niet iedereen kan hier echter tegen. Een parfum met alcohol kan, zeker na het scheren, branderig aanvoelen. Er zijn mannen die dit niet prettig vinden. Bovendien is er een groep die eenvoudigweg niet tegen parfum met alcohol kan. Huidirritatie is voor hen een veel voorkomende reactie.

Gelukkig zijn er ook herengeuren verkrijgbaar zonder alcohol. Qua geurintensiteit doen deze overigens totaal niet onder voor de varianten met alcohol. Het aanbod van deze parfums is echter vrij beperkt. Veelal kom je uit bij aftershaves in de vorm van een balsem.

Herengeuren voor dames

Denk nu niet dat herengeuren enkel en alleen door mannen worden gebruikt. Wake up! Er zijn steeds meer vrouwen die herengeuren dragen. Reden hiervoor is dat mannenparfums in de regel veel minder zoet en romantisch zijn dan damesgeuren. Lang niet elke vrouw wil namelijk met dit soort parfums geassocieerd worden en wijken daarom uit naar mannen luchtjes. Voorbeelden van mannen geuren die ook door vrouwen worden gedragen zijn onder andere Bleu de Chanel van Chanel en Escape van Calvin Klein.

Herengeuren door het jaar heen

Je hebt eerder al kunnen lezen dat je het luchtje dat je draagt aanpast aan jouw stemming en/of aan jouw karakter. Wanneer we nog een stapje verder gaan, dan kun je dit luchtje ook aanpassen aan het jaargetijde. Dit raden we je zeer zeker aan. In het voorjaar en in de zomer is een ‘te zware geur’ eigenlijk voor niemand prettig. Beter is het om in deze jaargetijden te kiezen voor frisse, sportieve en fruitige geuren. Deze worden in deze jaargetijden het beste verdragen en zijn een weerspiegeling van het weerbeeld.

In de winter en herfst daarentegen zijn juist de wat ‘zwaardere geuren’ meer passend. In deze jaargetijden is een wat zwaarder parfum niet bezwaarlijk. Ze passen nu eenmaal beter bij de donkere dagen en bij die momenten dat ons klimaat zich van zijn slechtste kant laat zien.

Populairste herengeuren

Het aanbod van herengeuren is immens groot. Hierdoor loop je de kans door de bomen het bos niet meer te zien. Wat jou helpt bij het kiezen van een heerlijk ruikende mannengeur is onderstaande top vijf van meest populaire mannen parfums:

  • Hugo Boss Bottled
  • Sauvage van Dior
  • Paco Rabanne Invictus
  • Emporio Armani Diamonds
  • In2U van Calvin Klein

Deze herengeuren kopen? Parfumvergelijker.nl laat je zien waar je het voordeligst uit bent!

Waar koop je herengeuren?

Herengeuren zijn er in alle prijsklassen. Toch is het vaak best een uitgave te noemen. Zeker wanneer je hiervoor naar de fysieke drogisterij gaat. Je hebt hier een beperkte keus qua aanbod en bovendien zijn er maar weinig herengeuren in de aanbieding. Oh ja, je moet er ook nog eens de deur voor uit. Dat moet toch anders kunnen?

Parfumvergelijker.nl is het hier helemaal mee eens. Natuurlijk moet dit anders kunnen en dit regelen we graag voor je. Herengeuren kopen moet snel, gemakkelijk en voordelig zijn. Parfumvergelijker.nl laat je zien waar je goedkoop herengeuren kunt kopen. Online natuurlijk, want gemak dient de mens. Onze vergelijkingssite heeft zelfs wel iets weg van een herengeuren outlet. Het is hier elke dag sale!

Zoek je een bepaalde herengeur? Je vindt hem op Parfumvergelijker.nl! We laten je direct zien waar je het voordeligst uit bent. Check hierbij zeker ook even de inhoud, want het kan goed zijn dat je met een grotere flacon vele malen voordeliger uit bent.